Intel® Xeon® processzor Váltson Intel Xeon enterprise-osztályú processzorra a kiemelkedő teljesítményhez Intel®
Áttekintés CPU tulajdonságok és előnyök Termék specifikációk Intel Xeon szerver Kapcsolat
Váltson enterprise-osztályú processzorra a kiemelkedő teljesítményhez

Az Intel következetesen következő generációs technológiára épített, ipari-standard hardvereken és szoftvereken nyugvó Intel® Xeon® processzoros kiszolgálókat fejleszt és szállít, melyek új lehetőségeket nyitnak cége részére. Az Intel® Xeon® processzorok integrált megbízhatósági és biztonsági tulajdonságai garantálják adatainak mindenkori biztos elérését.

Intel® Xeon® E5-2600 processzorcsalád

A nagyteljesítményű feldolgozás miatt, valamint az Intel Integrated I/O és a korszerű tárolási funkciók, például a PCIe nem transzparens hidak és az aszinkron DRAM-frissítés miatt az Intel Xeon E5-2600 termékcsalád a tárolási és kommunikációs megoldásokhoz is ideális választást jelent.

A processzoronként nyolc magot és 768 GB rendszermemóriát támogató Intel Xeon E5-2600 termékcsalád akár 80 százalékkal jobb teljesítményt nyújt, mint az előző generációs Intel Xeon 5600 processzorsorozat. A számos beépített technológia, például az Intel Turbo Boost 2.0 technológia, az Intel Hyper-Threading technológia és az Intel virtualizációs technológia rugalmas lehetőségeket biztosít az informatikai infrastruktúra teljesítményének dinamikus növelésére

Az Intel® Xeon® E5 processzorcsalád - megőrizve az energiahatékonyság terén elért vezető szerepét, és folytatva az Intel Xeon processzorok teljesítményfejlesztésének hagyományát - szükség esetén többletteljesítményt biztosít az egy- és többszálú alkalmazásokhoz, ezen belül jobb lebegőpontos teljesítményt nyújt a műszaki számítástechnikai feladatokhoz.

Az Intel újabb beépített képességekkel segíti elő az energiafogyasztás optimalizálását. Az Intel® Power Tuning technológia és az Intel® Intelligent Power technológia a feldolgozó kapacitás kiosztásával és állvány-, sor- és adatközpont-szinten történő dinamikus kiegyensúlyozásával segíti elő a hatékonyság optimalizálását és a költségek csökkentését.

Intel® Xeon® E3-1200 v2 processzorcsalád

Az Intel® Xeon® E3-1200 v2 processzorokra épülő szerverekkel a cég javítani tudja reagáló képességét és adottságait, hogy a mai felgyorsult világban jobban fel tudja venni a versenyt a piacon. Az Intel 22 nm-es mikroarchitektúrájára épülő Intel® Xeon E3-1200 v2 processzorcsalád innovatív funkciói a cég igényeihez igazítják a szerver teljesítményét, ami az alkalmazások válaszidejének javulását és az energiafogyasztás csökkenését eredményezi. Az Intel Xeon E3-1200 v2 processzorokkal szerelt szerverek az értékes adatok elvesztése vagy sérülése ellen is védelmet nyújtanak. Biztonsági felmérések kimutatták, hogy tizenkét hónap leforgása alatt a kisvállalatok 75 százaléka élt át legalább két kibertámadást, és hasonló időszak alatt 50 százalékuk veszített el kritikus adatokat.

Az asztali számítógépekhez képest az Intel Xeon E3-1200 v2 alapú szervereket úgy építik meg és úgy vizsgálják be, hogy a nap 24 órájában működjenek; ezekkel a szerverekkel hatékonyabbá és megbízhatóbbá válik az üzleti adatok védelme, kezelése, feldolgozása és terjesztése.

Felhasználhatók biztonságos adattároláshoz, fájlmegosztáshoz, nyomtató- és webszolgáltatáshoz, valamint együttműködő alkalmazásokhoz - tehát mindahhoz, ami javíthatja a cég hatékonyságát és reagáló képességét. Egy szerver védi a létfontosságú adatokat és műveleteket, és lehetővé teszi, hogy a cég a meglévő erőforrások felhasználásával hatékonyabban tudjon működni. Egy Intel Xeon E3 processzorral működő szerver stratégiai előnyt biztosít a cég számára, mégpedig úgy, hogy gyorsabbá teszi az információkhoz való hozzáférést és javítja a munkafolyamatokat, ami kedvezően hat a forgalomra és a haszonra.